Grad Dubrovnik: Odluka o parkiranju na Minčeti nije proglašena nezakonitom

Grad Dubrovnik: Odluka o parkiranju na Minčeti nije proglašena nezakonitom

Grad Dubrovnik

Iz Grada Dubrovnika su reagirali na medijske objave o o rješenju Visokog upravnog suda kojim se obustavlja izvršenje odluke Gradskog vijeća da parkiralište ispod Minčete mogu koristiti samo članovi Sindikalne podružnice autotaksi prijevoznika Dubrovnik – Sindikata turizma i usluga Hrvatske.

"Grad Dubrovnik je posredstvom tvrtke Sanitat, a na temelju važeće i pravno ispravne odluke Gradskog vijeća, sklopio ugovor sa Sindikalnom podružnicom autotaksi prijevoznika Dubrovnik - Sindikata turizma i usluga Hrvatske za korištenje prostora ispod tvrđave Minčeta, takozvane 'Paščare'.

Sukladno dobivenom rješenju Visokog upravnog Suda Republike Hrvatske navedena odluka nije proglašena nezakonitom i u slijedećem procesu će se utvrditi njena zakonitost, u koju smo u Gradu Dubrovniku uvjereni.

Obzirom da je navedeni ugovor sa Sindikalnom podružnicom autotaksi prijevoznika Dubrovnik sklopljen prije stavljanja dijela Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku (Službeni glasnik Grada Dubrovnika br. 6/2019) izvan snage, samim tim je ugovor pravno valjan i ostaje na snazi sve do pravorijeka Visokog upravnog suda."