Gradonačelnik u Lazaretima

Gradonačelnik u Lazaretima

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić obišao je danas gradilište u Lazaretima te se sastao s izvođačima, projektantom te predstavnicima Studentskog teatra Lero, Art radionice Lazareti i Deše.

Dogovoreno je da će ubuduće, tijekom trajanja radova, ali i nakon toga, ARL, Lero i Deša zajednički koristiti osmu, devetu i desetu lađu. Prema prijedlogu udruga s kojim se gradonačelnik Vlahušić složio, u osmoj i devetoj lađi ostat će Art Radionica Lazareti, dok će u prostoru Galerije Otok djelovati  Deša. Prema projektu, prve četiri lađe bit će multifunkcionalan prostor za izložbena, galerijska, kongresna, zabavna i druga događanja i svečanosti dok će se u prostoru iznad prve lađe koji je dosad korišten kao parkiralište omogućiti tradicionalna trgovina i ugostiteljstvo.
Peta lađa postat će dom Dubrovačkom simfonijskom orkestru koji će u njoj imati dvoranu za koncerte i probe te uredske prostore, dok će u šestoj i sedmoj Linđo dobiti moderne prostore za probe,  nastupe i izložbe. Gradonačelnik Andro Vlahušić izrazio je zadovoljstvo tijekom radova koje izvodi tvrtka Monte Mont te najavio završetak radova do slijedećeg ljeta.