Gradonačelnik uz Dan neovisnosti

Gradonačelnik uz Dan neovisnosti

Grgo Jelavic/PIXSELL

Stoljetni hrvatski san o suverenoj i demokratskoj Republici Hrvatskoj ispunio se uslijed ratne agresije, kada su naši branitelji žrtvovali svoje zdravlje i svoje živote za očuvanje slobode i uspostavljene hrvatske državnosti

„Prošle su 22 godine od povijesnog dana kada je odlukom Sabora Republika Hrvatska proglasila neovisnost i time izgradila temelj demokratske i tolerantne hrvatske države, danas punopravne članice Europske unije.
Stoljetni hrvatski san o suverenoj i demokratskoj Republici Hrvatskoj ispunio se uslijed ratne agresije, kada su naši branitelji žrtvovali svoje zdravlje i svoje živote za očuvanje slobode i uspostavljene hrvatske državnosti.
Danas kada sjedimo za zajedničkim europskim stolom, a naši generali su oslobođeni optužnica, s ponosom se možemo sjećati snage, hrabrosti i složnosti koje smo ugradili u stvaranje Republike Hrvatske. Upravo zbog toga, spominjući se poginulih i nestalih imamo dužnost i dalje zajednički ustrajati na očuvanju vrijednosti demokracije, tolerancije i vladavine prava za koje smo se borili." - navodi se u čestitki gradonačelnika Dubrovnika Andra Vlahušića u povodu Dana neovisnosti.