hEUreka!

hEUreka!

inicijative je djeci i mladima u dobi 12 - 15 godina iz Dubrovačko-neretvanske županije pomoći da otkriju Europsku uniju i njenih 28 država članica

Sedmero mladih iz Dubrovnika, Župe dubrovačke i Konavala sudionici su inicijative „hEUreka!“ koju Europski dom Dubrovnik provodi uz financijsku potporu europskog programa Mladi na djeluCilj inicijative je djeci i mladima u dobi 12 - 15 godina iz Dubrovačko-neretvanske županije pomoći da otkriju Europsku uniju i njenih 28 država članica.  S osnovnim školama dogovoreno je održavanje radionica o pojedinim državama za učenike šestih, sedmih i osmih razreda tijekom listopada i studenog.
Provedba radionica počela je prošli tjedan u OŠ Antun Masle u Orašcu, a ovaj se tjedan održavaju radionice u OŠ Marina Držića u Dubrovniku, OŠ Župa dubrovačka i OŠ Ston. Sudionici inicijative će učenicima pomagati izraditi vizualne prezentacije EU i država članica na panoima. Izložbe radova bit će organizirane oko Božića. Konačan rezultat inicijative bit će knjižica u boji "Dobrodošli u EU" u kojoj će biti objavljene vizualne prezentacije i kraći tekstualni opisi Europske unije i njenih država članica.
Osim učenicima koji su sudjelovali u radionicama, knjižica će se dijeliti i u srednjim školama koje pohađa četvero sudionika inicijative, kao i u osnovnim školama iz Dubrovačko-neretvanske županije koje nisu bile uključene u radionice. Nakon međunarodnih susreta „rEUnited“ i „rEUnion“, inicijativa „hEUreka!“ treći je projekt za mlade Europskog doma Dubrovnik s EU-predznakom u 2013. godini koji se provodi uz potporu europskog programa Mladi na djelu putem Agencije za mobilnost i programe Europske unije iz Zagreba.