Hotel Pucić Palace ostao bez stolova na Gundulićevoj poljani

Hotel Pucić Palace ostao bez stolova na Gundulićevoj poljani

Grad Dubrovnik

Iz Grada Dubrovnika izvijestili su kako je, provodeći redovne aktivnosti nadzora korištenja javnih površina, Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika utvrdilo kršenje odredbi Odluke o zakupu javnih površina i izdalo obvezni prekršajni nalog tvrtci Sagrada Management d.o.o..

Ta je tvrtka kažnjena novčanom kaznom od 10 tisuća kuna uz dodatne dvije tisuće kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi jer su u četvrtak 18. travnja, mimo ugovora o zakupu, postavili dva stola i stalak s cjenikom uz ugostiteljski objekt na pješačkom koridoru na Gundulićevoj poljani.

Vlasnik objekta Sagrada Management kažnjen je novčanom kaznom od dvije tisuće kuna. Ovaj prekršaj također predviđa i privremeno oduzimanje javne površine, odnosno otkaz ugovora o zakupu na sedam dana.

"U okviru priprema za turističku sezonu Služba komunalnog redarstva nastavit će provoditi kontrolu pridržavanja Odluke o reklamiranju i Odluke o zakupu javnih površina, ali i drugih srodnih odluka poput Odluke o načinu i vremenu obavljanja građevinskih radova. Tijekom lipnja i srpnja planira se pojačani nadzor korištenja pomorskog dobra sukladno koncesijskim odobrenjima", najavili su iz Grada Dubrovnika.