Hrvatska udruga turizma osmislila "Corona Region Tracker"

Hrvatska udruga turizma osmislila "Corona Region Tracker"

Hrvatska udruga turizma

Hrvatska udruga turizma pokrenula je web stranicu www.croatiacovid19.info s ciljem pravodobnog i točnog informiranja javnosti o broju slučajeva COVID-19 u hrvatskim regijama. Na ovoj karti Hrvatska je podijeljena na četiri regije.

To su Sjeverna obala (Istra i Kvarner); Južna obala (Dalmacija); Središnja Hrvatska (Zagreb i okolica) i Istočna Hrvatska.

"Nadamo se kako će ovaj 'corona region tracker' pomoći u planiranju odmora svim gostima koji dolaze u Hrvatsku", ističu iz udruge.

Web stranicu www.croatiacovid19.info u prva 4 dana od pokretanja posjetilo je preko 30.000 jedinstvenih korisnika. Najviše posjetitelja dolazi iz Njemačke (30,91%), Mađarske (28,15%), Hrvatske (13,57%), Slovenije (10,82%), Austrije (6,88%), Nizozemske (2,83%) i UK-a (2,16%). Manji broj korisnika dolazi iz Švicarske (1%), Italije (0,65%) i Belgije (0,61%).

Web stranica www.croatiacovid19.info jasno pokazuje da je epidemiološka situacija od danas u čitavoj zemlji ”u zelenom” te je najbolja na Mediteranu, s najmanje aktivnih slučajeva. Posebno je dobra situacija u ključnim turističkim destinacijama na obali i priobalju, iznad nacionalnog prosjeka i bolja od situacije u najsigurnijim EU članicama.

Veliki interes, posebno stranih gostiju, za Covid-19 tracker stranicu još je jedan pokazatelj da je sigurnost ključna odrednica uspjeha ove sezone, a Hrvatsku su kao sigurnu destinaciju ove sezone prepoznali brojni strani gosti.

U Hrvatskoj je ostvareno više od 2,2 milijuna turističkih dolazaka u srpnju, što je 53,2 posto dolazaka ostvarenih u istom razdoblju prošle godine. Hrvatsku je od početka godine posjetilo gotovo 3,9 milijuna turista koji su ostvarili preko 24 milijuna noćenja.