HTV-ovi gastronomadi u điru po Pelješcu

HTV-ovi gastronomadi u điru po Pelješcu

Radio Dubrovnik

Poznati hrvatski gastronomadi Rene Bakalović i Goran Šimunić Šime, voditelji popularnih emisija o hrani i vinu "Klub 7" i "Dobra hrana" na Hrvatskoj televiziji, boravili su na Pelješcu zanimajući se za običaje tijekom berbe grožđa.

Tipičnu pelješku marendu od janjećih iznutrica „pikatić“ za njih i berače rado je pripremila vinarka Marija Mrgudić iz Orebića.

Posjetili su i Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Antunović u Kuni, gdje ih je poznati pelješki i županijski uzgajivač stoke Josip Antunović-Mesko u svojoj konobi počastio pečenom janjetinom od izvorne i od izumiranja zaštićene ovce dubrovačke rude. Zahvaljujući njima, šira hrvatska javnost saznat će više o uzgoju i očuvanju te izvorne i kritično ugrožene hrvatske pasmine ovce.