I Grad Korčula izrađuje Plan upravljanja povijesnom jezgrom

I Grad Korčula izrađuje Plan upravljanja povijesnom jezgrom

Radio Dubrovnik

Kako bi se donio važan dokument koji je izrađen u okviru projekta "Ruralna poučna, kulturna-etnografska turistička atrakcija" Gradsko vijeće Grada Korčule donijelo je odluku o izradi Plana upravljanja starom gradskom jezgrom grada Korčule.

Nositelj izrade projekta je Korčulanska razvojna agencija KORA. Ova odluka, kao i sam Plan, bio je na javnoj savjetovanju od 28. kolovoza do 26. rujna 2019. godine.

Tako su u projektu Revitalizacije obrambenih utvrda grada Korčule održane tri fokus grupe koje su pomogle pri izradi Plana upravljanja starom gradskom jezgrom grada Korčule,napominje korčulanski gradonačelnik Andrija Fabris.

Prva fokus grupa je raspravljala o Gospodarstvu s naglaskom na turizam, ali i posljedicama sve većeg porasta turista i poslovnih objekata u staroj gradskoj jezgri i njezinoj neposrednoj okolici.

U Drugoj fokus grupi se govorilo o značaju udruga za razvoj i promociju Grada Korčule,i u posljednjoj su stanovnici stare gradske jezgre,predložili svoje probleme i izazove života s kojim se svakodnevno suočavaju uz prijedloge za poboljšanje uvjeta i kvalitete života kao i prijedloge za očuvanje života stare gradske jezgre koja neće biti usmjerena samo na razvoj turizma.