Ilegalni prelasci granice

Ilegalni prelasci granice

Osim krivotvorenih putnih isprava, policijski službenici Policijske postaje Gruda su tijekom proteklog vikenda zatekli ukupno pet državljana Albanije koji su u dva navrata pokušali ilegalno ući u RH

Policijski službenici Policijske postaje Gruda u dva su navrata tijekom proteklog vikenda zatekli tri državljanina Albanije koji su pokušali ući u Republiku Hrvatsku korištenjem krivotvorenih dokumenata. U prvom slučaju radi se o dva državljanina Albanije, vozač i putnik u automobilu albanskih nacionalnih oznaka, koji su policijskim službenicima na graničnom prijelazu Karasovići dali na uvid krivotvorene putne isprave Albanije.
Treći državljanin Albanije je pokušao ući u RH na istom graničnom prijelazu koristeći se krivotvorenom međunarodnom i nacionalom vozačkom dozvolom Albanije. Sva trojica su uhićena i dovedena u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, nakon čega su zbog sumnje da su počinili kaznena djela krivotvorenja isprave, uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku te Policijske uprave, a potom su dovedeni u  nadležno državno odvjetništvo u Dubrovniku. Osim krivotvorenih putnih isprava, policijski službenici Policijske postaje Gruda su tijekom proteklog vikenda zatekli ukupno pet državljana Albanije koji su u dva navrata pokušali ilegalno ući u RH.
Četvorica su zatečena u subotu 5. listopada, oko 2 sata, u mjestu Palje Brdo u Konavlima, dok je peti državljanin Albanije zatečen slijedeće noći, oko 3.45 sati, u mjestu Gruda. Prilikom zaticanja državljani Albanije nisu imali potrebne isprave za prelazak državne granice odnosno u svojim ispravama nisu imali ulazne  numeratore, zbog čega se posumnjalo da su nezakonito prešli državnu granicu. Utvrđeno je da su u RH ušli ilegalno iz Crne Gore, i to pješice, izvan graničnog prijelaza.