Imate dva velika razloga za posjet Stonu ove subote!

Imate dva velika razloga za posjet Stonu ove subote!

TZO Ston

Premijera dviju predstava - "Neispričani Ston/Untold - interaktivni obilazak Stona" i multimedijalne "Cum Grano Salis", održat će se u subotu 18. svibnja u Stonu, a bit će prikazivane kroz cijelu ljetnu sezonu.

Iz Turističke zajednice Općine Ston poručuju da su obje prilagođene za sve uzraste, ciljna skupina su domaći i strani turisti, bit će izvođene i na hrvatskom i engleskom jeziku, a izvedbe će biti zanimljive i lokalnom stanovništvu jer će imati priliku naučiti nešto više o svojoj povijesti ili ju doživjeti na drugačiji način.

"Zabavne su i edukativne istovremeno, zbog čega će privlačiti raznoliku publiku. Projekti će uvelike osvježiti kulturno-turističku ponudu Stona, poglavito s obzirom na to da su oba usmjerena na predstavljanje bogate baštine Stona na potpuno drukčiji način od onih koje posjetitelji danas susreću", kažu iz TZO Stona.

"Neispričani Ston" je naziv interaktivnog kazališnog obilaska grada Stona, tijekom kojeg će se svi posjetitelji moći upoznati s bogatom povijesnom i kulturnom baštinom Stona na jedinstven način. Temeljen je na povijesnim činjenicama, s naglaskom na turbulentno i uzbudljivo razdoblje renesanse, obilazak otkriva i neobične, manje znane zgode i legende Stona te dobro čuvane tajne njegovih žitelja kroz vjekove. Tijekom ture posjetitelji će se susresti sa brojnim povijesnim ličnostima i likovima, poput Marina Držića, Antuna Bratosaljića Sasina, Ilije Crijevića, Ivana Rabljanina, dubrovačkim i stonsim knezovima, članovima Senata Dubrovačke republike.

Mjesto okupljanja je ispred stonske Solane, a obilazak Stona traje 120 minuta. Termini predstave: 18. svibnja u 10 sati, 21. lipnja u 10 sati, 20. srpnja u 17 sati i 24. kolovoza u 10 sati. Za dodatne informacije posjetite: www.neispricani-ston.com

"Cum Grano Salis" je multimedijalna kazališna predstava koja će spojiti suvremene audio-vizualne tehnologije, interaktivne instalacije, projekcija, svjetlosne i pirotehničke efekte, s glumačkim nastupima u ambijentu tvrđave Kaštio! 'Site-specific' predstava koja će promijeniti posjetiteljev doživljaj tvrđave Kaštio koristeći zvuk, svjetlo i izvedbu u živo za transformaciju postojećeg prostora te na suvremen, multimedijalni način reinterpretira povijest, tradiciju, kulturnu baštinu, običaje i umjetničko stvaralaštvo stonskog područja.

Ova predstava kombinira različite medije: audio- vizualne tehnologije, interaktivne instalacije, projekcije velikih dimenzija, 3D mapiranje, svjetlosni show, pirotehničke efekte te originalna scenska uprizorenja i umjetničke nastupe u živo. Sve ove komponente zajedno stvoriti će  spektakularni senzorni doživljaj i prenijeti  publiku na snoliko mjesto u kojem je vrijeme stalo. U predstavi sudjeluju izvorni umjetnici iz Stona i okolice, lokalni KUD-ovi, klape i glazbeni gosti iznenađenja. 

Premijera predstave je 18. svibnja 2019. u 21 sat u tvrđavi Kaštio. Termini predstave: 18. svibnja u 21 sat, 21. lipnja u 21.30 sati, 20. srpnja u 21 sat i 24. kolovoza u 21 sat. Za dodatne informacije posjetite: www.ston-cumgranosalis.com

Cijena ulaznica za jednu predstavu je 200 kuna.