Info-centar za mlade

Info-centar za mlade

Info-centar za mlade “Informadur” nalazi se u prostorijama kluba Udruge mladih Orlando koja će biti zadužena za koordinaciju info centra

Grad Dubrovnik u suradnji  s Razvojnom agencijom Grada Dubrovnika DURA-om u sklopu projekta Youth Adrinet, financiranog iz IPA Adriatic prekograničnog programa  2007 – 2013 otvorit će 10. rujna u 11 sati prvi Info-centar za mlade “Informadur” na području Dubrovačko-neretvanske županije. Osnivanje info-centra za mlade je jedna od  aktivnosti projekta Youth Adrinet.
Tehnička oprema, kao i sredstva za koordinaciju info-centra financirala je Europska unija. Info-centar za mlade “Informadur” nalazi se u prostorijama kluba Udruge mladih Orlando koja će biti zadužena za koordinaciju info centra. „Informadur“ je javni prostor pristupačan svim mladim osobama, bez ograničenja i naknade, tehnički i programski opremljen za pružanje usluga informiranja mladih iz područja obrazovanja, zapošljavanja, provođenja slobodnog vremena, zabave, zdravstvene zaštite, i drugih područja od interesa za mlade.
Kroz rad Info-centra  Grad Dubrovnik, DURA i Udruga mladih Orlando, povećat će  stupanj aktivnog sudjelovanja mladih u civilnom društvu, potaknuti i osnažiti mlade ljude da slijede svoje talente, ideje i sposobnosti te ih povezati s drugim mladima iz Jadranske euroregije, istražiti mogućnosti osobnog razvoja i samozapošljavanja te multikulturalnim pristupom osnažiti poslovni duh među mladima.