Informatički klub Futura obilježio „Arduino dan“

Informatički klub Futura obilježio „Arduino dan“

Informatički klub Futura

„Arduino dan“ obilježen je ovu subotu 16. ožujka u 106 zemalja na 659 događaja. Informatički klub Futura je sudjelovao u tom globalnom događaju peti put zaredom otkad je pri udruzi osnovan Centar robotike.

Arduino prezentaciju i radionicu u sklopu Svjetskog dana Arduina su održali Futuristi Nikša Vlahušić i Martin Kuzman u vrtu ispred Kampusa Svečilišta u Dubrovniku.

Posjetiteljima, među kojima je bilo najviše djece, Futuristi su predstavili razne projekte koje su napravili koristeći Arduino tehnologiju u kombinaciji s raznim elektroničkim komponentama, tehnolgiju 3D printanja, te Futurine besplatne radionice robotike koje se održavaju svake godine.

U Hrvatskoj se „Arduino dan“ ove godine službeno obilježio samo u Dubrovniku. „Arduino dan“ je 24 satni događaj organiziran od strane Arduino zajednice i Arduino osnivača na kojem se kroz razna događanja u cijelom svijetu ljudima želi približiti Arduino tehnologija, te pokazati što se sve može napraviti s tom tehnologijom.

Informatički klub Futura je Arduino prezentaciju i radionicu u sklopu svjetskog dana Arduina organizirao u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.