InTourAct forum na Gromači

InTourAct forum na Gromači

Razvojna agencija grada Dubrovnika DURA organizirala je u srijedu 22. siječnja treći lokalni forum sudionika EU projekta InTourAct u prostorijama OŠ Gromača

Glavni cilj projekta je smanjivanje turističkih gužvi i ekonomski razvoj ruralnih područja i seoskih domaćinstava u prigradskom području. Na trećem lokalnom forumu okupili su se predstavnici ruralnih domaćinstava Gornjih sela, Bosanke i Elafita, kojima su predstavljeni glavni ciljevi projekta te informacije vezane uz provedbu projekta InTourAct. Uz prezentaciju o Klasterima i prednostima udruživanja u takvu vrstu zajednice, mogle su se čuti i najnovije informacije o IPARD fondovima, kao i savjeti o zaštiti maslina. 
Forumu su, uz predstavnike DURA-e, bili nazočni i zamjenik gradonačelnika Željko Raguž te pročelnik Upravnog Odjela za poduzetništvo, turizam i more Milan Perić. Na kraju Foruma od sudionika su skupljeni  podaci za SWOT analizu koji će se obraditi te biti prezentirani na sastanku svih partnera projekta u Italiji krajem siječnja.