Ivana Medo Bogdanović nova predsjednica Francuske alijanse Dubrovnik

Ivana Medo Bogdanović nova predsjednica Francuske alijanse Dubrovnik Ivana Medo Bogdanović nova predsjednica Francuske alijanse Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Na izbornoj skupštini Francuske alijanse Dubrovnik odabrani su novi članovi upravnog odbora. Za novu predsjednicu odabrana je Ivana Medo Bogdanović a za potpredsjednika ponovno je potvrđen Roger Schlachter.

Novo vodstvo zahvalilo je dosadašnjoj predsjednici Maji Bakiji na izvrsnim rezultatima u svom proteklom mandatu koja ostaje i dalje članica odbora Alijanse. Među ostalim je istaknuto da je Alijansa u posljednje četiri godine poslovala s pozitivnim financijskim rezultatima te je u školskoj godini 2018/2019 imala ukupno 100 polaznika svih dobnih skupina koji su uspješno završili tečajeve francuskog jezika. Važno je istaknuto da je Francuska alijansa Dubrovnik od ove godine ovlaštena provoditi i DELF ispite te ih je već u ovoj godini položilo 11 kandidata.Nakon radnog dijela skupštine, profesorice su uručile diplome svim polaznicima a nastavak edukativnog programa Alijanse nastavit će se u rujnu 2019.godine. Francuska alijansa Dubrovnik organizirala je i ove godine tijekom ožujka razna kulturna i dječja događanja povodom međunarodnog Dana frankofonije, a zahvaljujući suradnjama s Kinematografima Dubrovnik, Dubrovačkim knjižnicama, Muzičkoj školi Luke Sorkočevićima i brojnim osnovnim školama.