Izbori u gradskom SDP-u: Gojun predsjednik!

Izbori u gradskom SDP-u: Gojun predsjednik! Izbori u gradskom SDP-u: Gojun predsjednik!

Odmah po izboru Mladen Gojun otvoreno je priznao kako on zagovara izlazak iz Dubrovačkog dogovora te je naglasio da o tome neće odlučivati gradski odbor stranke, već svi članovi SDP-a grada Dubrovnika

Dubrovački SDP-ovci za novog su predsjednika stranke u četverogodišnjem mandatu izabrali Mladena Gojuna donedavnog dopredsjednika te stranke kojemu je protukandidat bio europarlamentarac Oleg Valjalo. Od 300-injak čanova na izbore je izašlo 152-oje članova SDP-a, bilo je šest nevažećih listića, pa je od preostalih 146 glasova Mladen Gojun dobio 74, a Oleg Valjalo 72 glasa.
Odmah po izboru Mladen Gojun otvoreno je priznao kako on zagovara izlazak iz Dubrovačkog dogovora te je naglasio da o tome neće odlučivati gradski odbor stranke, već svi članovi SDP-a grada Dubrovnika.
Komentirao je i činjenicu da je drugi put u kratkom vremenskom razdoblju, kandidat kojeg je preferirao predsjednik stranke Zoran MIlanović, izgubio izbore. "Zagreb i Dubrovnik ne mogu se uspoređivati i ne bih rekao da je to 2:0 protiv Milanovića" - izjavio je Mladen Gojun nakon izbora za predsjednika dubrovačkog SDP-a.