Izbori za zastupnike u Hrvatski Sabor

Izbori za zastupnike u Hrvatski Sabor

Foto: HRT

U Dubrovniku su predstavljeni kandidati liste Domoljubne koalicije za X izbornu jedinicu. Hrvatska stranka umirovljenika na izvještajnoj skupštini predstavila svoju kandidatkinju za zastupnicu u Saboru. U Stonu se predstavio nositelj liste Koalicija raste za X. izbornu jedinicu.

Kandidati liste Domoljubne koalicije za X. izbornu jedinicu iz Dubrovačko-neretvanske županije predstavljeni su u Dubrovniku na konferenciji za novinare. Branko Bačić posebno je govorio o nacionalnim projektima - Pelješkom mostu, nastavku izgradnje autoceste do Dubrovnika i izgradnji brze ceste Dubrovnik – Zračna luka.  Kandidati Domoljubne koalicije zalagat će se za zaustavljanje projekta eksploatacije nafte u Jadranu te definiranje granice u Bokokotorskom zaljevu.

Hrvatska stranka umirovljenika Dubrovačko-neretvanske županije u Dubrovniku  je održala izvještajnu skupštinu i tom prigodom predstavila svoju kandidatkinju za zastupnicu u Saboru Republike Hrvatske u 10. izbornoj jedinici Lucu Gvozden. Hrvatska stranka umirovljenika očekuje da će kandidatkinja u Hrvatskom Saboru štititi  postojeća prava umirovljenika i ne dozvoliti da se ona smanjuju.  

Ston je oduvijek s Dubrovnikom činio cjelinu. Dok u Dubrovniku turizam i gospodarstvo cvjetaju, ovdje još ne vidim konkretnije pomake i to me iskreno žalosti", izjavo je nositelj liste koalicije Hrvatska raste za X. izbornu jedinicu Ante Kotromanović, prilikom posjeta Stonu. "Zato smatram kako je vrijeme za promjene u Stonu, jer Ston može bolje."