Izložba studenata odjela za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku

Izložba studenata odjela za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku Izložba studenata odjela za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku

Foto: Sveučilište u Dubrovniku

U Sveučilišnom kampusu otvorena je izložba radova studenata Odjela za umjetnost i restauraciju na kojoj se mogu vidjeti predmeti narodnog veza kojeg su restaurirali studenti tekstila uz stručni nadzor dr. sc. Danijele Jemo te keramički predmeti koji potiču od 1850. godina pr. Kr. a koje su studenti keramike konzervirali i restaurirali uz pomoć doc. dr. art. Kristine Kojan Goluža.

Također, izložen je čitav niz drvenih predmeta i skupocjenog namještaja na kojima su studenti obavljali radove uz stručno vodstvo asistentice Margarite Bego. Ako prošetate hodnicima Kampusa vidjet ćete niz reljefa i slikarskih radova nastalih pod mentorstvom mr. art. Iris Lobaš Kukavičić. Vrijedni papirni dokumenti koji potječu od kraja 19. stoljeća a vlasništvo su Općinskog suda u Stonu konzervirani su pod mentorstvom restauratorice Sanje Serhatlić i asistentice Tanje Dujaković. U 19. stoljeće vodi vas metalna bajuneta čije je radove vodila stučna suradnica Sonja Đuraš, mag. art. Izložba se može razgledati radnim danom od 9 - 18 sati do 23. prosinca, navodi se u priopćenju za javnost Sveučilišta u Dubrovniku.