Jedna osoba teže ozlijeđena

Jedna osoba teže ozlijeđena

Vozač je krećući se kolnikom navedene ceste, izgubio kontrolu nad vozilom, udario u metalnu zaštitnu ogradu, a potom je u daljnjem nekontroliranom kretanju zadnjim dijelom vozila udario u automobil kojim je iz suprotnog smjera upravljao 35-godišnjak

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 5 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici poduzeli su 410 represivnih mjera - 182 zbog prekoračenja brzine, 9 zbog vožnje pod utjecajem alkohola i 6 zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava za upravljanje. Iz prometa je isključeno 15 vozača i 18 vozila zbog isteka registracije.
Najveća koncentracija alkohola proteklog tjedna od 2,98 g/kg izmjerena je kod 49-godišnjeg vozača koji je u subotu, 5.listopada, oko 15.10 sati, na cesti D-8, predio Dubac, prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom.
Naime, vozač je krećući se kolnikom  navedene ceste, izgubio kontrolu nad vozilom, udario u metalnu zaštitnu ogradu, a potom je u daljnjem nekontroliranom kretanju zadnjim dijelom vozila udario u automobil kojim je iz suprotnog smjera upravljao 35-godišnjak. Protiv 49-godišnjeg vozača slijedi optužni prijedlog po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.