Jednoglasno za izgradnju mosta, regiju i rješavanje graničnih pitanja

Jednoglasno za izgradnju mosta, regiju i rješavanje graničnih pitanja Jednoglasno za izgradnju mosta, regiju i rješavanje graničnih pitanja

Zaključci sastanka

Od Vlade Republike Hrvatske traži se dovršavanje izgradnje Pelješkog mosta, osiguravanje planskog područja, odnosno samostalne regionalne jedinice Dubrovačko neretvanskoj županiji, te rješavanje pitanja državne granice s BiH i Crnom Gorom – zaključci su to današnjeg sastanka o prometnom povezivanju Dubrovačko-neretvanske županije i njenom regionalnom statusu u Republici Hrvatskoj u svjetlu najnovijih događaja.

Na sastanku je uz župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikolu Dobroslavića bio i pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Marko Lončarević, saborski zastupnici SDP-a Tatjana Šimac Bonačić i Mladen Marelić, te Frano Matušić iz HDZ-a, načelnik općine Neum Živko Matuško, ali i predstavnici francuske konzultantske tvrtke Safege (safež) te čelni ljudi gradova i općina u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Svi oni jednoglasno su podržali zaključke današnjeg sastanka. "Puno se priča o potrebi izgradnje Pelješkog mosta, ali trebaju nam su pisani dokumenti i činjenice koje idu u prilog njegovoj gradnji kako bismo ih predočili ljudima koji odlučuju o načinu povezivanja ovog odvojenog dijela, do sada Hrvatske, a od sada i Europske unije" – kazao je nakon sastanka voditelj konzultantskog tima profesor Adam Prokopowicz, dodavši da će stav o načinu povezivanja i financiranja biti jasniji nakon 21. rujna do kada je rok za izradu uvodne studije. Prokopowitz je pozvao sve institucije, ustanove i pojedince da mu, ukoliko imaju takvu dokumentaciju, istu dostave kako bi je priložili studiji koja je u izradi.