Kako zvuči "La musica di notte 2019." saznajte u Lazaretima

Kako zvuči "La musica di notte 2019." saznajte u Lazaretima

Art radionica Lazareti

Iz Art radionice Lazareti pozivaju na subotnju kafu u Lazaretima u 11 sati, povodom predstavljanja jedinstvenog projekta "La musica di notte 2019." - "Usred buke grada ili Ako si pošla spavat, sretno!".

Projekt "La musica di notte" drugi je projekt autora koji se bavi zvučnom slikom Grada te njenom rekonstrukcijom u muzičku formu. Polazišna točka ovogodišnjeg projekta je klasik Dubrovačkih Trubadura koji je obilježio jedno vrijeme i mnoga djetinjstva. Zvučna slika grada iz toga vremena više ne postoji. Kako zvuči noćni Dubrovnik danas, može li se u njemu zapjevati pod prozorom svoje drage i može li ta draga uopće spavati, pitanja su koje postavljamo, ne pokušavajući dati jednoznačne odgovore. Biramo slušati i kolažirati čuveno u novi broj male dubrovačke noćne muzike.

Uz audio besanih noći ide i pisani dio, Dnevnik nespavanja, u obliku intimnih bilježaka autorice tijekom srpnja i kolovoza 2019.

Projekt je realiziran uz potporu Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture te u suradnji s Art radionicom Lazareti u sklopu programa "Grad je mrtav. Živio Grad! ARL 2019."

Ideja i koncept: Ivana Đula
Audio: Ivana Đula, Luka Vrbanić, Petar Đula Vrbanić
Tekst: Dnevnik nespavanja - Ivana Đula

Korišteni materijali snimljeni su na sljedećim lokacijama:
Od Sigurate, Kunićeva, Zamanjina, Dropčeva, Restićeva, Marojice Kaboge, Od Puča, Od Domina, Palmotićeva, Stradun, Prijeko, Plovani skalini, Iza Roka, Gundulićeva poljana, Poljana Marina Držića, Boškovićeva ulica.