Karneval za djecu u Gradu

Karneval za djecu u Gradu

Četiri dana dubrovačkog karnevala u organizaciji grada Dubrovnika i Turističke zajednica Grada organiziraju zabavne programe za djecu i mlade

Četiri dana dubrovačkog karnevala glavninom svog programa posvećena su djeci i mladima, pa će od petka 8.veljače u 10 sati Grad zauzeti male maškare iz dubrovačkih dječjih vrtića. Poznati hrvatski fotograf Šime Strikoman u petak će u 11 sati, ispod Zvonika, ponovno snimati Milenijsku fotografiju pod nazivom „Maranguni i kalafati“. Okupljeno mnoštvo na Stradunu će tvoriti lik Pinokija. Iste večeri u Lazaretima održat će se kostimirana zabava „Maškarata ispod kuplja“ što svojim nazivom priziva tradiciju dubrovačkih maškaranih festa.
U nedjelju 10.veljače „Faćenda od malih maškara“ kreće na Stradunu od 15 sati, uz sudjelovanje djece predškolske dobi i maškaranih obitelji, a nastavlja se zabavom u Lazaretima. Ponedjeljak je maškarani školski dan sa zabavama za male, veće i najveće školarce, a vrhunac zabave bit će u utorak završnog dana „,maškarane“ sezone.
„Kompeticijun u spravljanju šporkijeh makarula“ organizirat će se u utorak u 11 sati, uz kušanje tradicionalnog dubrovačkog specijaliteta, a velikim veljunom „Ultimima od karnevala“, odabirom najboljih maski i zabavom do jutra, Dubrovnik će se oprostiti od još jednih poklada.