KLGB ponovno o imenovanjima članova Kulturnog vijeća

KLGB ponovno o imenovanjima članova Kulturnog vijeća

Grgo Jelavic/PIXSELL

Na jučerašnje priopćenje Gradskoga vijeća na isti način – priopćenjem za javnost oglasili su se i iz Kandidacijske liste grupe birača Igora miošića.

Oni ističu kako je citiramo „važno podsjetiti da Kandidacijska lista grupe birača Srđ je Grad u svome priopćenju ne osporava stručnost novoimenovanih članova per se, nego upozoravamo da „životopisi u traženim djelatnostima ne odgovaraju traženim kvalifikacijama“. Ne čudi, međutim, da ova, doduše nešto složenija misaona konstrukcija ne dopire do Glasnogovornika, kao što do Dogradonačelnika nije doprla sintagma „ne remetiti i ne ometati prosječno uobičajeno mirno stanovanje građana grada Dubrovnika“, koju smo u obliku amandmana htjeli ugraditi u Prijedlog odluke o zakupu javnih površina o kojoj se raspravljalo na prošloj sjednici Gradskoga vijeća.“ – napominu iz Kandidacijske liste.
Pritom dodaju kako je, citiramo, „neistinita tvrdnja da je na sjednici Odbora za izbor i imenovanja bilo tko osim tzv. Dubrovačkoga dogovora mogao predložiti svoje kandidate, budući da je predsjednik Odbora pod ravnanjem potpredsjednice naložio glasovanje o proceduri: odmah je 5:2 izglasano da se odlučuje „u paketu“. Potom se glasovalo skupno za kandidate po prijedlogu tzv. Dubrovačkoga dogovora (rezultat ponovno 5:2), nakon čega je bilo jasno da je paket tzv. Dubrovačkog dogovora izglasan i bilo je izlišno raspravljati o bilo kakvom drugom „paketu“ kandidata, a još izlišnije o predloženim kandidatima ponaosob.
Nema sumnje da tzv. Dubrovači dogovor i gradonačelnik svjesno krše zakonske propise, računajući na notornu sporost hrvatskih sudova. Unatoč tome, Kandidacijska lista grupe birača poduzet će potrebne pravne korake kako bi osporila nezakonita imenovanja kako u Upravne odbore javnih ustanova u kulturi, tako i u Kulturno vijeće Grada Dubrovnika.“ – zaključuje se u tom priopćenju.