Koji su budući izazovi projekta "Putevima prošlosti"?

Koji su budući izazovi projekta "Putevima prošlosti"?

Dubrovačko-neretvanska županija

Sastanak operativnog tima za provođenje projekta Europske unije "Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija" održan je u prostorijama Regionalne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA.

Renata Glunčić, viša stručna suradnica Regionalne agencije DUNEA, koja administrativno i operativno provodi projekt, predstavila je daljnje korake u provedbi projekta u kojem se zahtjevni infrastrukturni radovi privode kraju.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, Sveučilišta u Dubrovniku, Hrvatskog restauratorskog zavoda – Dubrovnik, Općine Smokvica, Mljet i Dubrovačko primorje, te putnička agencija Dominium travel.

Nakon održane prezentacije o provedbi, financijama projekta te izvještavanju i aktivnostima komunikacije i vidljivosti partneri su razgovarali o tijeku projekta, izazovima i rješenjima.

Projektom su obuhvaćena područja Korčule, Dubrovačkog primorja i Mljeta, koji će nakon odrađenih aktivnosti biti bogatiji za novu kulturno-turističku ponudu povezanu u jedinstveni turistički proizvod pod nazivom "Putevima prošlosti".

Nositelj projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, a uz navedene partnere, na projektu još sudjeljuju Grad Korčula i Korčulanska razvojna agencija KORA, te Obrt za restauriranje namještaja Depolo.

Ukupna vrijednost projekta je 33.872.704,57 kuna, od čega ukupni prihvatljivi troškovi iznose 32.645.708,48 kuna, a iznos bespovratnih sredstva je 27.748.345,48 kuna.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi se kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020.