Koji su prioritetni ciljevi u zaštiti sigurnosti građana?

Koji su prioritetni ciljevi u zaštiti sigurnosti građana?

Dubrovačko-neretvanska županija

Šesta sjednica Vijeća za prevenciju DNŽ održana je 15. travnja u palači Ranjina. U proteklom razdoblju Vijeće je kao prioritetni cilj imalo preventivne radnje radi povećanja sigurnosti u cestovnom prometu.

Poglavito se to odnosi na prevenciju štetnih ponašanja te brze i neprilagođene vožnje što dovodi do gubitaka ljudskih života i ugrožavanja zdravlja.

Kako Vijeće za prevenciju ima ulogu koordinatora u osnivanju i djelovanju Vijeća za prevenciju u jedinicama lokalne samouprave, na poticaj župana kao predsjednika Vijeća za prevenciju Dubrovačko-neretvanske županije, osnovana su i Vijeća za prevenciju u gradovima Metković, Ploče, Opuzen, Korčula i Dubrovnik te općinama Vela Luka, Blato, Ston i Župa dubrovačka.

Radi ublažavanja sve većih problema koji su identificirani kao suvremene prijetnje zdravom odrastanju djece i mladih, Vijeće je potaknulo edukativne programe u svrhu prevencije zloporabe droga s naglaskom na sintetičke droge te prevenciju ovisnosti o kocki.

Zamjenik načelnika PU Dubrovačko-neretvanske Miro Bajo i voditelj službe policije PU Dubrovačko-neretvanske Nikola Nalbani predstavili su stanje sigurnosti na području DNŽ. Prema riječima Nalbanija, kao prioriteni ciljevi u ostvarivanju sigurnosti građana, PUDN je postavila preventivne radnje s ciljem smanjenja prebrze vožnje, prevenciju upotrebe sintetičkih droga, prevenciju korupcije i prevenciju ilegalnih migracija.

Na sastanku je dogovoreno da do sljedeće sjednice svi članovi daju svoje prijedloge za određivanje prioriteta rada za iduće dvogodišnje razdoblje.