Koliko je studenata upisalo Sveučilište u Dubrovniku u prvom roku?

Koliko je studenata upisalo Sveučilište u Dubrovniku u prvom roku?

Radio Dubrovnik

Završen je postupak upisa u I. godinu preddiplomskih studija za akademsku 2020./2021. godinu u I. (srpanjskom) roku na Sveučilište u Dubrovniku. Ukupno se upisao 221 student, što je povećanje od oko 13 posto u odnosu na prošlu akademsku godinu.

Broj upisanih studenata povećao se na gotovo svim studijima u odnosu na prošlu akademsku godinu.

I ove se godine nastavio povećani interes za upis na pomorske studije – studije Nautika i Brodostrojarstvo, zatim stručni studij Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija, te neke smjerove Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju.

Već dugi niz godina dobro je popunjen i studij Mediji i kultura društva, a više studenata upisalo se i na novi studij Primijenjena ekologija mora.

Pad broja upisanih studenata najveći je na stručnom studiju Sestrinstvo.

"U godini u kojoj je Sveučilište u Dubrovniku prvi put uvršteno na međunarodne ljestvice akademske izvrsnosti i u kojoj završavamo projekt izgradnje Studentskoga doma te pokrećemo nova tri studija, iznimno smo zadovoljni s ovim povećanjem broja upisanih studenata u prvom upisnom roku. Radujemo se i svim studentima koji će se upisati na Sveučilište u Dubrovniku u drugom (rujanskom) upisnom roku", ističu sa Sveučilišta.