Konavljani će reciklažno dvorište izgraditi u Popovićima

Konavljani će reciklažno dvorište izgraditi u Popovićima

Grgo Jelavic/PIXSELL

Općina Konavle potpisala je 22. veljače Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Europske unije za provedbu projekta "Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta u Konavlima", prema Javnom pozivu na dostavu projektnih prijedloga "Građenje reciklažnih dvorišta".

Svrha projekta je povećati stopu odvojeno prikupljenog komunalnog otpada kao i smanjiti količine otpada koji se odlaže na odlagalište. Najvažniji dio projekta je izgradnja i opremanje funkcionalnog reciklažnog dvorišta uz provedbu edukativnih aktivnosti.

Cilj projekta je osigurati odvojeno prikupljanje komunalnog otpada na području općine Konavle, gradnjom i opremanjem reciklažnog dvorišta Popovići u svrhu povećanja stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagalište te rješavanja problema nepropisnih odlagališta.

Opći cilj je doprinos povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta u RH.

Rezultati provedenih aktivnosti bit će izgrađeno i opremljeno reciklažno dvorište pravovremeno stavljeno u funkciju te educirano i informirano stanovništvo i djelatnici o ulozi reciklažnog dvorišta i važnosti pravilnog odvajanja otpada u kućanstvima.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 5,8 milijuna kuna, od čega su sredstva iz EU 4,5 milijuna kuna. Projekt se provodi od 8. siječnja 2019. do 21. ožujka 2020. godine.