Koncert s Kimiko Nakazawa

Koncert s Kimiko Nakazawa

Svira na violini Tsunami koju je izradio jedan od najcjenjenijih restauratora i graditelja violina Muneyuki Nakazawa od drveta korištenog za podove i grede Šintoističkog hrama nestalog u tsunamiju u Tahoku 2011.

Dubrovački simfonijski orkestar priredit će večeras koncert komornog ansambla DSO u atriju Kneževa dvora u 21 sat. Kao solistica će nastupiti violinistica Kimiko Nakazawa iz Japana na takozvanoj Tsunami violini.
Na programu je Sarabanda, Gigue e Badinerie A. Corellija te Četiri godišnja doba A. Vivaldija. Kimiko Nakazawa studirala je violinu u Japanu. Diplomirala je s najvišim počastima na Salzburškoj glazbenoj akademiji Mozarteum u Austriji. Godine 1991. Kimiko Nakazawa osniva "Ensemble Wien Tokio".
Ansambl je u više navrata išao na turneje po Europi, SAD-u i Japanu, objavivši brojne CD-e, te je održao recitale u poznatim dvoranama kao što su Carnegie Hall (New York), Wiener Konzerthaus (Beč) i Beethoven Hall u Njemačkoj.
Svira na violini Tsunami koju je izradio jedan od najcjenjenijih restauratora i graditelja violina Muneyuki Nakazawa od drveta korištenog za podove i grede Šintoističkog hrama nestalog u tsunamiju u Tahoku 2011. godine. Dobivši ime Tsunami violina je postala instrument molitvi u spomen i vječno sjećanje na pokojnike kao i instrument nade svima pogođenim potresom.