Kostimirani koncert Glazbene škole Korčula

Kostimirani koncert Glazbene škole Korčula

Niko Perić

Osnovna glazbena škola, podružnica OŠ Petra Kanavelića Korčula u suradnji s Centrom za kulturu Korčula priredili su u subotu navečer u dvorani Centra za kulturu tradicionalni kostimirani koncert učenika, kojim su plijenili pozornost,kako glazbenim umijećem tako i svojim kostimima.

Publika je češćim aplauzom podržavala nastup malih maškaranih instrumentalista,gdje je njih tridesetak svoj prigodni maskirni program održalo u vedrom glazbenom ritmu uz šarenilo maski i ljepotu kostima,izvodeći djela poznatijih skladatelja,kao i suvremene skladbe. Mijenjali su se instrumenti: klavir,mandoline, truba, violine,gitare,flaute, saksofon, klarineti,harmonica.

Na kraju koncerta je Zbor osnovne glazbene škole pod ravnanjem prof.Gorana Miloševića izveo Tim Rice/Elton John=Circle of life,dok je koncert završio orkestrom učenika uz skladbu Trad:Maškare.

Program su pripremili nastavnici:Tihana Penjak(klavir),Simona Belotti (violina),Damir Hađinac(harmonika), Danijela Kljufas (klavir), Ružiica Buj (flauta),Stipan Krmić (truba),Danijel Begić(gitara) ,Alen Krajančić (klarinet i orkestar), Gabrijel Tomić(mandolina)i Goran Milošević(zbor OGŠ).

Cilj nam je i njegovanje tradicije maškaravanja u Korčuli spajajući rad i kreativnost sa zabavom,rekla je voditeljica škole Tihana Penjak,uz podatak da djeca svakodnevnim vježbanjem napreduju u stjecanju svojih glazbenih vještina, usavršavaju tehniku sviranja, stiču glazbenu pismenost i znanja, njeguju običaje ali i oplemenjuju svoju dušu glazbom za cijeli život.