Lastovci proslavili Dan Općine

Lastovci proslavili Dan Općine

Dubrovačko-neretvanska županija

Općina Lastovo je na blagdan sv. Kuzme i Damjana obilježila svoj dan, a obilježavanju su nazočili i župan Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Joško Cebalo, savjetnica župana Žaklina Marević, ravnateljica RRA DUNEA Melanija Milić te ravnatelj Županijske uprave za ceste Ivo Kaštelan.

Središnji dio obilježavanja Dana Općine Lastovo bila je Svečana sjednica Općinskog vijeća održana u Domu kulture, a na kojoj se nazočnima obratio i župan Nikola Dobroslavić, koji je ovom prilikom bio i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora te izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

Istaknuvši kako je važno da se Lastovo, kao i sva ostala područja županije, ravnomjerno razvija župan je rekao kako je prvi korak ka tome bilo uspostavljanje svakodnevne brzobrodske linijie koja Lastovo spaja sa županijskim središtem.

Dodao je i kako će Županija i dalje nastaviti podržavati projekte koje doprinose razvoju, ali i očuvanju prirodnih ljepota Lastova te kazao kako su upravo na jučerašnjem sastanku u Općini potpisana dva iznimno važna važna ugovora za Lastovo; Dubrovačko-neretvanska županija osigurava 130 tisuća kuna za nabavu opreme za sanaciju onečišćenja na moru, a s ravnateljem Županijske uprave za ceste Ivom Kaštelanom načelnica je potpisala ugovor o izgradnji lokalne ceste za Skrivenu luku duljine 2.7 kilometara vrijednosti 6 milijuna kuna.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo i jedan od kapitalnih projekata, rekonstrukciju Luke Ubli vrijednosti 60 milijuna kuna, koja će ubrzo započeti.

Uz čestitke za Dan Općine i blagdan sv. Kuzme i Damjana, župan Dobroslavić podsjetio je i da Park prirode Lastovsko otočje ove godine obilježava svoju 15. obljetnicu te čestitao vodstvu Parka, uz želje da i dalje mudro nastave voditi i čuvati ovu iznimnu ljepotu.