Lastovo: "Jadrolinijin" katamaran udario u obalu u Luci Ubli

Lastovo: "Jadrolinijin" katamaran udario u obalu u Luci Ubli

Dino Stanin/PIXSELL

Putnički katamaran nacionalnog brodara "Jadrolinije", jučer poslijepodne, prilikom pristajanja u Luku Ubli na Lastovu, zbog iznenadnog i snažnog udara sjeverozapadnog vjetra u bočnu stranu broda, udario u obalu, javljaju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Ozlijeđenih na katamaranu "Jelena" nema, oštećen je lijevi pramčani dio broda (tzv. bulb) u razini i iznad razine mora, ali bez prodora mora u potpalublje. Površinskim pregledom mora i morskog okoliša također nije uočeno onečišćenje.

O pomorskoj nesreći s materijalnom štetom Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestili su službenici Lučke kapetanije Dubrovnik.

"Iznenadan i snažan udar uzrokovao je zanošenje prema obali i udar u obalu pristaništa, pri čemu nije bilo ozlijeđenih među 14 putnika, kao niti među članovima posade", stoji u propćenju.

Nakon obavljenog očevida, Lučka ispostava Lastovo izdala je zabranu isplovljenja brodu, dok predstavnici Hrvatskog registra brodova ne obave pregled stanja broda i utvrde mogućnost samostalne plovidbe ili teglja do sigurnog veza, a što bi trebalo biti odlučeno tijekom današnjeg dana.

Inače, katamaran 'Jelena' plovi na brzobrodskoj državnoj liniji 9604.