Ministarstvo državne imovine prodaje građevinsko zemljište u Mokošici

Ministarstvo državne imovine prodaje građevinsko zemljište u Mokošici

Grgo Jelavic/PIXSELL

Ministarstvo državne imovine objavilo je javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju više nekretnina u državnom vlasništvu na području Republike Hrvatske, a među njima se našlo i građevinsko zemljište u Mokošici površine 13 metara četvornih. Početna cijena je 10.500 kuna, a jamčevina 1.050 kuna.

Građevinsko zemljište (č. zem. 1226/2 k.o. Mokošica) u obuhvatu je PPU-a Grada Dubrovnika i to, kako ističu iz Ministarstva, u izgrađenom dijelu građevinskog područja naselja, u zoni označenoj kao 'mješovita namjena, pretežito stanovanje niske gustoće' (M11).

"Utvrđeno je kako je riječ o u neizgrađenom zemljištu koje se sastoji od jedne katastarske čestice, površine 13 metara četvornih, koja se nalazi u drugom redu u odnosu na prometnicu Pomutićevo, u naselju Mokošica, koje pripada Gradu Dubrovniku. Predmetna čestica se nalazi na terenu u padu, od sjevera prema jugu, nije izgrađena niti ograđena, a prekrivena je niskim i visokim neuređenim raslinjem. U naravi, čestica predstavlja uski pojas koji razdvaja zk. č. br. 175/2 i 176, te bi one, ako se okrupne mogle činiti građevinsku česticu. Od prometnice Pomutićevo, koja prolazi kraj navedenih čestica, odijeljene su suhozidom. Parkiranje vozila nije moguće na predmetnoj čestici zbog njenog oblika, veličine i smještaja. Čestica nema pristup na javnu prometnu površinu", stoji u opisu oglasa.

Inače, rok za podnošenje prijava po ovome pozivu Ministarstva državne imovine je 17. srpnja do 10 sati, a više se može saznati ovdje i ovdje. Sve nekretnine se prodaju u zatečenom stanju "viđeno - kupljeno".