Ministarstvo osiguralo novce za asistente djece s teškoćama u razvoju

Ministarstvo osiguralo novce za asistente djece s teškoćama u razvoju

Foto: Grad Dubrovnik

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske dodijelio je Gradu Dubrovniku 705 tisuća kuna bespovratnih sredstava za program asistenata u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju

Program asistenata u nastavi uspješno se već nekoliko godina provodi u svih šest dubrovačkih osnovnih škola. Za njegovu realizaciju u gradskom je proračunu ove godine osigurano 840 tisuća kuna. Ukupno će biti zaposlen 21 asistent: dvoje u OŠ Marina Getaldića, troje u OŠ Marina Držića, devetero u OŠ Ivana Gundulića, u OŠ Lapad troje, te po dvoje u OŠ Mokošica i OŠ Antuna Masle. „Ministarstvo je u cijelosti usvojilo našu prijavu jer smo za 21 dijete dobili 21 pomoćnika.
No, mi uvijek stremimo boljem tako da je Povjerenstvo na čelu s gradonačelnikom odlučilo da će Grad Dubrovnik kao nad standard u proračunu osigurati sredstva za još sedam asistenata", izjavila je zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić. Odlukom o financiranju na nacionalnoj razini obuhvaćeno je 40 projekata koje su prijavile jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave kao osnivači osnovnih i srednjih škola u ukupnom iznosu od 72 i pol milijuna kuna bespovratnih sredstava, čime su za 2379 učenika s teškoćama osigurana 1988 pomoćnika u nastavi.