Ministarstvo turizma i sporta poziva privatne iznajmljivače na cijepljenje

Ministarstvo turizma i sporta poziva privatne iznajmljivače na cijepljenje

Radio Dubrovnik

Ministarstvo turizma i sporta naložilo je turističkim zajednicama prikupiti podatke o zainteresiranim privatnim iznajmljivačima za cijepljenje. Turistička zajednica grada Dubrovnika će do srijede 5. svibnja do 14 sati prikupljati podatke svih privatnih iznajmljivača zainteresiranih za cijepljenje.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti najkasnije do srijede 5. svibnja 2021. do 14 sati te na email tic@tzdubrovnik.hr poslati sljedeće podatke:

  1. IME I PREZIME
  2. DATUM ROĐENJA
  3. OIB
  4. MBO (MATIČNI BROJ OSIGURANIKA HZZ)
  5. MJESTO GRAD/OPĆINA (PREBIVALIŠTA)
  6. POŠTANSKI BROJ
  7. BROJ MOBITELJA
  8. ADRESA E-POŠTE

Zaprimljene baze podataka će se dostaviti nadležnim županijskim zavodima za javno zdravstvo koji će u kratkom vremenu izraditi plan cijepljenja i organizirati cijepljenje na zajedničkim punktovima za cijepljenje opće populacije ili na neki drugi prikladan način o čemu će iznajmljivači biti pravodobno obaviješteni.

Termini cijepljena ovisiti će isključivo o prioritetima koje određuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo te nadležni lokalni i područni zavodi za javno zdravstvo i institucije koje provode cijepljenje, dok će mogućnost odabira određene vrste cjepiva ovisiti o dostupnosti cjepiva na određenoj lokaciji u trenutku cijepljenja.

Prioritetno cijepljenje je dobrovoljno i odnosi se samo na privatne iznajmljivače.