Mladi Metkovci prvaci županijske Modelarske lige

Mladi Metkovci prvaci županijske Modelarske lige Mladi Metkovci prvaci županijske Modelarske lige

Zajednica tehničke kulture

Ivan Šprlje i Veronika Brečić iz OŠ Stjepana Radića Metković (mentorica Marina Nikolić) prvaci su Modelarske lige Dubrovačko-neretvanske županije, koja se održala 9. travnja u OŠ don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću.

Drugi su bili Ivica Krešić i Katja Jerković, također iz OŠ Stjepana Radića Metković (mentorica: Marina Nikolić), a treći Stella Ribičić i Antonia Šurković iz OŠ Marina Držića Dubrovnik (mentorica: Nives Radović).

Dvije prvoplasirane ekipe s Modelarske lige Dubrovačko-neretvanske županije će predstavljati Županiju na državnoj razini u Kraljevici.

Na natjecanju je sudjelovalo 11 ekipa (22 učenika) iz osnovnih škola Marina Držića iz Dubrovnika, Petra Kanavelića s Korčule, te don Mihovila Pavlinovića i Stjepan Radić iz Metkovića.

Učenici su tri sata izrađivali tehničku tvorevinu, a odluku o pobjednicima donijelo je ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu: Tomo Sjekavica, Tomislava Ivanković i Branimir Krstičević.

Natjecanje je organizirala Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Društvom pedagoga tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i OŠ don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića, uz podršku Hrvatske zajednice tehničke kulture.