Mladi, prijavite se na program stručne prakse u Bruxellesu!

Mladi, prijavite se na program stručne prakse u Bruxellesu!

Dubrovačko-neretvanska županija

Predstavnički ured Dubrovačko-neretvanske županije poziva sve zainteresirane da se prijave na program stručne prakse u Bruxellesu, koja će trajati dva tjedna, a predviđena je za mjesece svibanj, lipanj, rujan i listopad 2019. godine.

Stažiranje u Predstavničkom uredu prilika je za učenje o europskim institucijama i donošenju odluka na međunarodnoj razini, stvaranje poznanstava i prijateljstava te život u multikulturnom okruženju u srcu Europske unije.

Prijaviti se mogu studenti ili mladi, od 18 do 28 godina, sa završenim visokoškolskim obrazovanjem ili studenti završnih godina studija, s prebivalištem u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, koji se dobro služe engleskim jezikom, i to slanjem životopisa i motivacijskog pisma na e-mail: office@dubrovnik-neretva.eu, najkasnije do 28. veljače 2019. godine.

Aktivnosti stručne prakse su sljedeće: praćenje rada EU institucija, pripremanje kraćih pisanih informacija, izrada informacije za web stranicu i newsletter ureda, sudjelovanje na sastancima s djelatnicom ureda te pomoć oko organizacije gospodarskih i turističkih delegacija DNŽ.

Troškovi koji će nastati prilikom obavljanja stručne prakse (put, hrana, javni prijevoz itd.) sudionici snose sami, dok će Dubrovačko-neretvanska županija osigurati besplatan smještaj u apartmanu koji se nalazi u neposrednoj blizini EU institucija i Predstavničkog ureda u Bruxellesu.

O najboljim kandidatima odlučit će Povjerenstvo u roku od 30 dana od zadnjeg dana zaprimanja prijava.

Program stručne prakse provodi se već osam godina i do sad ga je uspješno završilo više od 80 mladih.