Na meti poreznika kafići, taksisti, placari...

Na meti poreznika kafići, taksisti, placari...

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje, ističu iz Ministarstva financija.

Stoga su upozorili porezne obveznike da, u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti, Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom provodi nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske.

"Nadzori fiskalizacije obavljat će se očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima. U razdoblju od 5. do 11. ožujka nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine na malo cvijećem, sadnicama, sjemenjem, gnojivom, kućnim ljubimcima i hranom za kućne ljubimce u specijaliziranim prodavaonicama, trgovine na malo na štandovima i tržnicama, taksi službe te priprema i usluživanje pića", navodi se u najavi.