Najljepše operne arije i uvertire večeras ispred Katedrale

Najljepše operne arije i uvertire večeras ispred Katedrale

DSO

Predavanjem o karijeri i životu Tina Pattiere koje su održali prof. Franica Vidović, Vido Peručić i Denis Ajduković započeo je 13. međunarodni festival opernih arija "Tino Pattiera". Večeras u 21 sat je na rasporedu koncert najljepših opernih arija i uvertira velikih skladatelja ispred Katedrale.

Dubrovačkim simfonijski orkestrom će ravnati njegov šef dirigent Marc Tardue, dok će kao solistice nastupiti dvije renomirane operne dive.

To su jedna od vodećih hrvatsko-slovenskih sopranistica danas iza koje su nastupi diljem Europe, Japana i Južne Amerike, Martina Zadro i naša proslavljena mezzosopranistica, nacionalna prvakinja HNK u Zagrebu, Dubravka Šeparović Mušović.

Na programu je izbor najljepših opernih arija svjetskih i hrvatskih skladatelja kao što su Mozart, Rossini, Verdi, Bizet, Händel, Offenbach, Gotovac, I. Pl. Zajc i drugi.

Tako će publika imati priliku čuti uvertire i arije iz poznatih opera „Figarov pir“, „Seviljski brijač“, La Traviata“, „Carmen“, „Vesela udovica“, no naći će se na programu i solo pjesma „Domovini i ljubavi“, zatim Gotovčeva „Oda zemlji“ i brojne druge.

Ulaznice za koncert opernih arija i uvertira dostupne su u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra radnim danom od 9 do 14 sati, u Luži, agenciji Perla Adriatica na Pločama, gift shopu Dubravka te online putem sustava ulaznice.hr. Također, ulaznice se mogu kupiti sat vremena prije početka koncerta na lokaciji.