Novogodišnja atletska utrka DuRun10K

Novogodišnja atletska utrka DuRun10K

Foto: Radio Dubrovnik

Za drugo izdanje dubrovačke novogodišnje atletske utrke - DuRun10K, prijavili su se i lanjski pobjednici Matea Matošević i Laszlo Nagy, te još nekoliko trkača sa odličnim rezultatima na 10 kilometara.

Utrka će početi paljenjem baklje za mir u svijetu u suorganizaciji svjetskog pokreta 'Trčanjem za mir'  u 13 sati i 30 minuta na velikoj pozornici na Stradunu. Trasa trčanja, od 14 sati,    a trče se dva kruga,  je  Stradun - Ploče - Viktorija - Žičara - Ispod Minčete - Pile - Stradun.  Ceremonija proglašenja pobjednika očekuje se oko 16 sati. Zbog novogodišnje atletske  utrke  bit će zatvoren promet na stazi od 13 sati i 45 minuta, do 14 i 45. 

Zbog međunarodne novogodišnje utrke DuRun10k promet će od 13:50 do 14:55 biti zatvoren  
- od Doma zdravlja prema Pilama promet će biti dopušten samo javnom prijevozu, 
- za sav promet bit će zatvoren ulični prsten na potezu Ploče - Put Frana Supila - Viktorija - Žičara - Iza Grada.

Potpuno svjesni već postojećih poteškoća u prometovanju, Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada, Atletski klub Dubrovnik sa suradnicima i sudionicima utrke posebno mole i unaprijed zahvaljuju na razumijevanju građana i posjetitelja zbog ovog neophodnog jednosatnog zaustavljanja prometa na maloj relaciji, kao osnovnog preduvjeta za održavanje još jedne velike manifestacije u našem Gradu.