Novozaraženih koronavirusom 95, oporavljenih 43

Novozaraženih koronavirusom 95, oporavljenih 43

Radio Dubrovnik

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 95 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavile su se 43 osobe, izvijestio je u subotu Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

Radi se o 43 osobe muškog spola i 52 osobe ženskog spola: 44 iz Dubrovnika, 20 iz Metkovića, 13 iz Ploča, četiri iz Kule Norinske i Župe dubrovačke, tri iz Korčule i Opuzena te jednoj iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Pojezerja i Stona.

Izliječeno je 43 osoba: 25 iz Dubrovnika, šest iz Metkovića, tri iz Ploča i Župe dubrovačke te jedn a iz Blata, Konavala, Kule Norinske, Opuzena, Orebića i Stona.

U posljednja 24 sata obrađeno je 547 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 149 657 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 27 osoba pozitivnih na koronavirus, a pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb i nalaze se na respiratoru.

U samoizolaciji je 1266 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđen slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 966 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.