Održana 18. Olimpijada dubrovačkih dječjih vrtića

Održana 18. Olimpijada dubrovačkih dječjih vrtića Održana 18. Olimpijada dubrovačkih dječjih vrtića

Grad Dubrovnik

Oko 350 dubrovačkih predškolaca sudjelovalo je na 18. po redu Olimpijskom festivalu dječjih vrtića, održanom na gradskom stadionu Lapad. Događaj je pokrenuo Olimpijski odbor, a u Dubrovniku ga organizira Dubrovački savez sportova.

Manifestaciju su otvorili zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić te pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.

Zamjenica Tepšić je izrazila zadovoljstvo što je ovaj događaj postao jedna lijepa tradicija jer motivira najmlađe na rekreaciju i bavljenje sportom u budućnosti.

"Mi kao Grad Dubrovnik moramo raditi i poticati sve takve aktivnosti. Naša strategija sporta i razvoja sportske infrastrukture kreće upravo u tom smjeru rada prema svim generacijama i poticanja na sportske aktivnosti, a sigurna sam da će među ovim mališanima biti pravih nasljednika naših vrhunskih sportaša", zaključila je zamjenica Tepšić.

U natjecanju je sudjelovalo 12 gradskih vrtića – ekipa: PČELICA, ŠKATULICA, GRUŽ, KONO i PČELICA II, IZVIĐAČ, SKAKAVCI (udruženi vrtići: Pčelica 1 i Ježić – Osojnik), RADOST, PALČICA SUNCE, PALČICA SREĆA, SMJEŠKIĆI (udruženi vrtići: Zaton, Gromača i Trsteno), CICIBAN i PILE.