Održana konstituirajuća sjednica Gospodarskog vijeća ŽK Dubrovnik

Održana konstituirajuća sjednica Gospodarskog vijeća ŽK Dubrovnik

Županijska komora Dubrovnik

U Županijskoj komori Dubrovnik 30. siječnja održana je Konstituirajuća sjednica Gospodarskog vijeća, na kojoj su izabrani članovi Gospodarskog vijeća Županijske komore Dubrovnik u razdoblju 2020. – 2024. godine.

Birani su prema kriterijima značaja trgovačkog društva u gospodarstvu županije (ukupan prihod, broj radnika), te granske i teritorijalne zastupljenosti pojedinih dijelova županijskog gospodarstva.

Izabrani su predstavnici trgovačkih društava:
1. ALFAPLAN GRAĐENJE d.o.o.
2. ANKORA d.o.o.
3. ATLANTSKA PLOVIDBA d.d.
4. AUTO - DUBROVNIK d.d.
5. BLATO 1902 d.d.
6. ELITE TRAVEL d.o.o.
7. HOTELI DUBROVAČKA RIVIJERA d.d.
8. IVKA d.o.o.
9. JADRANSKI LUKSUZNI HOTELI d.d.
10. LAUS CC d.o.o.
11. LUKA PLOČE d.d.
12. PEMO d.o.o.
13. POLJOPROMET d.o.o.
14. RAIFFEISENBANK AUSTRIA d.d. - Podružnica Dubrovnik
15. RADEŽ d.d.
16. ZRAČNA LUKA DUBROVNIK d.o.o.

Za zamjenika predsjednice Gospodarskog vijeća Županijske komore Dubrovnik izabran je Jerko Andrijić iz trgovačkog društva Radež d.d.

Članovi gospodarskog vijeća na sjednici su izabrali 3 predstavnika trgovačkih društava Dubrovačko-neretvanske županije za članove Skupštine Hrvatske gospodarske komore za razdoblje 2020. – 2024. godine.
1. JADRANSKI LUKSUZNI HOTELI d.d.
2. RADEŽ d.d.
3. ZRAČNA LUKA DUBROVNIK d.o.o.

Na sjednici je sudjelovala Glavna tajnica HGK, Marina Rožić koja je sa članovima Gospodarskog vijeća otvorila raspravu o prijedlozima zakonodavnih rješenja u dijelu nedostatka radne snage, neusklađenosti obrazovnog sustava sa tržištem rada, problematike zakona o radu, rada državnog inspektorata i porezne reforme kroz sektore zastupljene u Gospodarskom vijeću.

Članovima je također predstavljena komunikacijsko – informacijska platforma Digitalna komora kao i planovi za otvaranje predstavništva HGK u inozemstvu za 2020. godinu. Hrvatska će narednih 6 mjeseci predsjedati Vijećem EU što će HGK staviti u priliku za otvaranje tema od interesa i promidžbu hrvatskog gospodarstva kroz institucije EU.