Održana sjednica Općinskog vijeća općine Ston

Održana sjednica Općinskog vijeća općine Ston

Foto: Arhiv Radio Dubrovnika

Na 17. sjednici Općinskog vijeća općine Ston donesena je odluka o suosnivanju lokalne akcijske skupine u ribarstvu "Flag" s ciljem ostvarivanja zajedničkih interesa svih razvojnih dionika ribarstvenog područja.

Lokalna akcijska skupina u ribarstvu osnovana je i radi i lakšeg povlačenja sredstava iz europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo u sklopu kojeg Hrvatska do 2020. godine može povući 252 milijuna kuna. 

Inicijativu za osnivanje lokalne akcijske skupine u ribarstvu još ranije je dala Dubrovačko-neretvanska županija. Na sjednici je donesena odluka o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite i plan vježbi u stonskoj općini. Odluka o donošenju proračuna za iduću godinu odgođena je do iduće sjednice, a isto tako i prijedlog odluke o komunalnoj naknadi. Na početku sjednice načelnik Vedran Antunica izvijestio je o aktivnostima između dvije sjednice i posebno se osvrnuo na izgradnju nove obale u luci Ston, kanalizacije u naseljima u Malostonskom naselju, postavljanju nove ekološki učinkovitije javne rasvjete diljem općine i o drugim radovima koji su u tijeku.