Okusi tradicije trećeg dana "Good Fooda Festivala"

Okusi tradicije trećeg dana "Good Fooda Festivala"

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Treći dan "Good Food Festivala", kojeg tijekom ovog tjedna održava Turistička zajednica grada Dubrovnika, obilježili su raznovrsni okusi i mirisi tradicije, a pred nama su najsadržajniji dani festivala.

Trećeg festivalskog dana u prostorijama Turističke zajednice grada Dubrovnika, održala se radionica spravljanja tradicionalnih juha, u izvedbi Gourmet Experience, a Jadranka Ničetić I Antonija Medo, na popodnevnoj radionici pokazale su kako napraviti ukusnu tortu od naranče.

U petak, 18.listopada u 10 sati, u prostorijama udruge Deša u Lazaretima, održat će se druga radionica pripreme tradicionalnih slastica, točnije štrudela od jabuka s mrkatunjama. Marina Žibert Ercegović, u Turističkoj zajednici grada Dubrovnika u 11 sati, održat će predavanje o tome kako složiti jelovnik, ali i kako 'obično' jelo pretvoriti u restoransko.

Vrijedne predstavnice iz Gourmet Experience, Sandra Rončević i Karmela Karlović, u TZ-u u 17 sati, pokazat će nam kako napraviti poznatu, bogatu i kremasto-slojevitu slasticu iz Međimurja, Međimursku gibanicu.