Općina Ston traži dopunsko trasiranje lokacije budućeg CGO Lučino razdolje

Općina Ston traži dopunsko trasiranje lokacije budućeg CGO Lučino razdolje

Radio Dubrovnik

Na drugoj sjednici Općinskog vijeća Općine Ston raspravljalo se samo o jednoj za taj pelješki kraj i osobito za zaštićeni Malostonski zaljev aktualnoj temi: projektu Centra za gospodarenjem otpadom „Lučino razdolje“.

U raspravi su kao gosti sudjelovali direktor Agencije za gospodarenjem otpadom Dubrovačko-neretvanske županije Josip Bačić i bivši ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović.

Pred vijećnicima su se našla dva prijedloga načelnika Vedrana Antunice za dodatnom zaštitom terena ispod i oko odlagališta i oporbenog vijećnika Vedrana Kunice koji je predložio, a što je na kraju i usvojeno većinom od pet glasova i tri protiv, znatno radikalnije rješenje.

Prema usvojenom zaključku Općinsko vijeće od Dubrovačko-neretvanske županije kao osnivača Agencije za gospodarenjem otpadom koja je nositelj projekta izgradnje Centra za gospodarenjem otpadom „Lučino razdolje“, da u što kraćem roku dopuni elaborat zaštite okoliša za lokaciju Lučino razdolje i da obavi dopunsko geološko i hidro-geološko istraživanje i to trasiranjem na cijelom području zahvata.

U zaključku Općinsko vijeće ovlaštuje načelnika Vedrana Antunicu da o tome izvijesti Dubrovačko-neretvansku županiju za zahtjevom o novom trasiranju kako je definirano u zaključku Općinskog vijeća.