Oporba bojkotirala sjednicu korčulanskog Gradskog vijeća

Oporba bojkotirala sjednicu korčulanskog Gradskog vijeća

Radio Dubrovnik

Na 20. sjednici Gradskog vijeća Grada Korčule od 15 članova Gradskog vijeća sjednici nisu nazočili šestorica iz liste SDP/HSU/HNS i jedan iz grupe birača. "Bojkot oporbe nije opravdan", kaže predsjednik vijeća Marko Skokandić.

Prema njegovom obrazloženju, sjednica je bila zakazana za dan ranije poslijepodne, da bi se termin mijenjao jer je tog dana u Gradskoj viječnici održan radni sastanak ministrice poljoprivrede Marije Vučković s predstavnicima jedinica lokalne samouprave s područja poluotoka Pelješca i otoka Korčule.

Zbog toga je prije nekoliko dana promijenjen termin sjednice Gradskog vijeća Grada Korčule, da bi oporbeni čelnici javili da imaju svoju sjednicu baš u vrijeme radnog sastanka ministrice poljoprivrede.

Vijećnici su prihvatili sve točke Dnevnog reda, kao Konačni prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Korčule za 2019. godinu, Konačni prijedlog odluke o vrijednosti boda komunalne naknade, Konačni prijedlog odluke o donošenju Plana upravljanja starom gradskom jezgrom grada Korčule te Konačni prijedlog odluke o donošenju Plana djelovanja u području prirodnih nepogoda za 2020. godinu i Program rada Savjeta mladih Grada Korčule za 2020. godinu.