Oprema se prostor Dječjeg vrtića u Lumbardi

Oprema se prostor Dječjeg vrtića u Lumbardi

Niko Perić

Nakon što je prije par dana ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila u Stonu ugovor za opremanje prostora dječjeg vrtića u Lumbardi na otoku Korčuli, zadovoljstvo izražava načelnik Općine Lumbarda Igor Kršinić pojašnjenjem da tih 112 tisuća kuna nije za izgradnju novog vrtića.

Već poboljšanja stanja u sadašnjoj područnoj jedinici Lumbarda koja pripada centralnom objektu Dječeg vrtića u Korčuli.

Ugovor o dodjeli sredstava je tip operacije 7.4.1 "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, koja se provodi putem lokalnih razvojnih strategija odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2. "Provedba operacija unutar CLLD strategije“ napominje načelnik Kršinić.

Sadašnje stanje skromnog prostora vrtića u Lumbardi je minimalno,bez više potrebnih uređaja i pomagala za djecu, kao i u postojećoj zgradi Područne škole koja pripada OŠ Petra Kanavelića u Korčuli.

Inače, posljedice koronavirusa su svugdje prisutne, pa su zaustavile daljni tijek priprema izgradnje samostalnog dječjeg vrtića u Lumbardi, gdje ne postoji organizirana predškolska skrb, već u zgradi Područne Osnovne škole radi jedna odgojna skupina kao područni objekt Dječjeg vrtića Korčula.

"Plan izgradnje samostalnog vrtića će pričekati nove prostore uz dvije jasličke i jednu vrtićku jedinicu s pratećim sadržajima za 50 djece", ističe načelnik Općine Lumbarda Igor Kršinić, jer se planira preseljenje i škole i Dječjeg vrtića na novi prostor u blizini sadašnjeg igrališta za male sportove gdje će biti i sportska dvorana, dok će se planom rekonstrukcije spomenute zgrade postaviti muzej.