Orebićki Aminess Bellevue primio prve ovogodišnje goste

Orebićki Aminess Bellevue primio prve ovogodišnje goste

Radio Dubrovnik

Prve ovogodišnje goste, 35 dana ranije nego prošle godine, danas je primio hotel „Aminess Bellevue“ u Orebiću, koji od ove godine, kako je poznato, posluje u sklopu hotelske tvrtke Laguna Novigrad u Istri pod brendom „Aminess“.

Otvorene su i njemu pripadajuće vile koje se na tržištu sada prodaju pod nazivom „Aminess Bellevue Village“, a kao i glavni objekt imaju kategoriju 4 zvjezdice.

Zasad je popunjenost njihovih smještajnih kapaciteta očekivano znatno ispod uobičajene prije pandemije, ali je njihovim otvaranjem prostrujao dašak optimizma u turističkom životu u orebićkoj općini, s pozitivnim psihološkim učinkom na sve ponuditelje turističkih usluga, ponajviše na brojne privatne iznajmljivače.

U prošloj godini u hotelu „Bellevue“ s pripadajućim vilama i depandansama, tada još u sklopu HTP Orebić, tijekom tromjesečnog poslovanja ostvareno je 18 tisuća noćenja, 38 posto od prometa u pretpandemijskoj 2019. godini.

Zasad je hotel „Aminess Bellevue“ jedini veći ugostiteljski objekt u orebićkoj općini i na Pelješcu koji je počeo s poslovanjem.