Osam medalja Jugovih plivača na ZPK mitingu

Osam medalja Jugovih plivača na ZPK mitingu Osam medalja Jugovih plivača na ZPK mitingu

PK Jug

Plivači PK Juga osvojili su osam medalja na Grand Prix mitingu "ZPK", koji se proteklog vikenda održao u Zagrebu. Na natjecanju je nastupilo ukupno 268 plivača iz 29 klubova, a Jug su predstavljali Michel Brassard, Mario Šurković i Đivo Damić pod vodstvom trenera Frane Ćirka.

Osvojili su ukupno 8 medalja od kojih čak 6 zlatnih i 2 srebrene. Medalje su osvajali Michel i Mario, svaki po tri zlata i srebro.

Prvi dan mitinga Zpk Jugaši su osvojili 4 medalje. U konkurenciji juniora Michel Brassard bio je zlatni u disciplini 400 slobodno, te srebreni u disciplini 100 slobodno. Isti učinak u istim disciplinama, ali u ml. juniorskoj konkurenciji ostvario je Mario Šurković- zlato na 400 slobodno i srebro na 100 slobodno. Junior Đivo Damić u disciplini 400 slobodno plasirao na 4. mjesto.

Drugog dana mitinga Zpk još 4 medalje za Jugove plivače i to sve zlatne. Michel Brassard bio je najbolji među juniorima u disciplinama 100 delfin i 1500 slobodno, dok je Mario Šurković bio najbolji među mlađim juniorima u disciplinama 200 slobodno i 50 slobodno.

Junior Đivo Damić bio je 4. u disciplini 1500 slobodno.

Također, Michel Brassard u ukupnom poretku za grand prix bodovanje plasirao se na ovom natjecanju na 5. mjesto u konkurenciji plivačica i plivača.