Osam novozaraženih koronavirusom, 17 izliječenih

Osam novozaraženih koronavirusom, 17 izliječenih

Radio Dubrovnik

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je osam osoba zaraženih COVID-19 infekcijom, a sedamnaest osoba je izliječeno, izvijestio je u petak Stožer Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

Riječ je o dvije muške i tri ženske osobe iz Dubrovnika (jedna muška i dvije ženske osobe imaju utvđenu epidemiološku vezu), po jedna muška osoba iz Župe dubrovačke i Ploča te jedna ženska osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

Izliječeno je 17 osoba – deset iz Dubrovnika, četiri iz Metkovića, po jedna osoba iz Opuzena i Stona kao i jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 16 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su na respiratoru tri osobe. Od početka pandemije analizirano je 12 595 uzoraka.

U samoizolaciji se nalazi 516 osoba, a u posljednja 24 sata utvrđen je jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 76 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.