Otvoren 15. Festival "Glazba i riječ"

Otvoren 15. Festival "Glazba i riječ"

"Glazba i riječ"

Sinoć je u crkvi sv. Nikole u Cavtatu svečano otvoren 15. Festival Glazba i riječ umjetničke udruge Konavle art. Nastup otvaranja je uveličala nagrađivana dubrovačka klapa Kaše koja je izvela duhovno djelo Misu sv. Vlaha koju je skladao Vicko Dragojevićem na tekst Boža Vodopije.

Koncert su započeli himnom sv. Vlaha R. Dell’ Ivellia. Oduševljena publika izmamila je dva glazbena dodatka te dugotrajnim pljeskom nagradila klapu Kaše.
 
Na koncertu otvaranja je nazočio i gosp. Frano Herendija, predsjednik turističke zajednice općine Konavle i gđa Ana Čeović pomoćnica pročelnice za društvene djelatnosti Dubrovačko - neretvanske županije.
 
Na početku večeri publici se obratila umjetnička ravnateljica Đive Kušelj te istakla dugogodišnji rad udruge, a potom se zahvalila dosadašnjem predsjedniku Matiji Novakoviću koji je uz Ivana Kušelja vodio, organizirao i osmišljavao glazbeno, scenski i dramski program.
 
Koncert je održan pod svim epidemiološkom mjerama.
 
Na svjetski dan glazbe 21. lipnja Pinakoteci u Cavtatu na festivalu Glazba i riječ nastupit će dubrovačka pijanistica Ružica Koncul. Koncert je u cjelosti posvećen poljskom skladatelju F. Chopinu.
 
Krajem mjeseca lipnja 28. lipnja u Domu Kulture, Konavle art po prvi put u Cavtatu organizira operu W. A. Mozarta: “Don Giovanni” Hommage a Tino Pattiera, u spomen na svjetski poznatog Cavtatskog opernog pjevača, tenora.
 
Operu izvodi operni ansambl iz Osijeka “Opera Pannonica” uz Orkestar Sorkočević i Kvartet Sorkočević kojim će ravnati dubrovački dirigent Slobodan Begić.
 
Sva događanja su u 21h, ulaz je slobodan uz obavezno pridržavanje svih epidemioloških mjera.